Een update op Melvin de haan

Yes. In ons eerdere publicatie zijn we behoorlijk wat opgeschoten met onderzoek naar en tot melvin & brandon de haan. Reeds hebben wij ook de hand weten te leggen op vrij cruciale documenten, activiteit(en) maar ook de werkwijze die Melvin de haan primair hanteert. Als eerst moet men weten dat Brandon de haan de eigenaar van Internet Shops BV is en handelend Melvin de haan, omdat hij in Belgie een beroepsverbod heeft van de duur van 10 jaar. Met een beroepsverbod wordt bedoeld dat hij 10 jaar geen bedrijfsmatige activiteiten meer mag verrichten, dus ook geen onderneming meer starten. Het is dus kennelijk dat beide het criminelen-pad op zijn gegaan, en totaal geen respect of enige waarde hebben ten opzichte van de schade die ze aanrichten met klanten, werknemers maar ook andere bedrijven en / of ondernemers.

Rotkop melvin de haan

Advertentie

Als eerst een toelichting op het personeel dat Melvin en Brandon huren. Het blijkt dus dat alles gewoon vervalst wordt. Van inschrijvingen tot aan de loonstroken. Als toetsing wordt gedaan bij o.a instanties blijkt dat de registraties helemaal niet voorkomen. De loonstroken worden letterlijk handmatig opgemaakt en opgesteld en verstuurd aan medewerkers (5 tal) die voorheen bij Internet Shops BV werkte, en ruim maanden loon te goed nog hebben. Dit vervalsen kennen we o.a van Rijschool Proficiat in waarin die uiteindelijk berecht werd voor de duur van ruim 40 maanden voor (aantoonbaar) plegen van fraude. Mensen betaalde, en gingen uiteindelijk het schip financieel in.

Ten tweede is ons opgevallen dat de huur op o.a het pand aan de Industrielaan 15 te Pelt opgezegd is, en men snel bezig is uit aan het wijken naar een ander adres. Het is niet zozeer omwille de gedupeerde klanten op ons vorig artikel maar eerder om gezeik vanuit de arbeidsinspectie vanuit Belgie. Die ruiken dat er gefraudeerd wordt en willen hun aansprakelijk gaan stellen. Er zijn signalen geweest van mensen die letterlijk op de deuren stonden te bonken en te schreeuwen uitzonderlijk binnen gelaten werden, die dan gelijkwaardige producten konden uitkiezen. Het excuus zou zijn gegeven dat het bedrijf “overgenomen” was. Dit is niet zomaar, dit is een vooropgezet plan om verdere escalatie te voorkomen. Melvin weet wat hij doet.

Dan zijn er een paar interessante, andere ontwikkelingen met betrekking tot domeinregistraties en websites. Als eerst staat Brik-store.eu offline omwille de vele oplichtingspraktijken. Via bol.com werden honderden (!) mensen een niet levering maar te hebben betaald gehanteerd. Als bol.com het account afsloot, kwam website nummer 2 in beeld, website nummer 3, nummer 4 en steeds werd het spelletje opnieuw herhaald. Sprake dat de daadwerkelijke goederen aanwezig uberhaubt waren was er niet. Het plan was overduidelijk. Wat er met het geld gebeurde? Dit werd namelijk besteed bij leveranciers in Nederland om daar goederen mee te kopen. De magazijnen puilde uit van, nou ja niet echt bijzonder dure dingen ofzo.

Een enorme choas qua opslag, in waarin melvin spullen besteld met geld van opgelichte klanten. Klanten die langskomen om absoluut verhaal te halen mogen spullen van gelijkwaardige waarde uitzoeken. Het “bedrijf” zou zijn overgenomen en ze kunnen gekgenoeg niets doen.

Wanneer de nood te hoog aan het worden is, schijnt melvin onderhands gebruik te maken van andermans BTW’s nummers en ondernemingen tegen betaling. Dit zijn ondernemingen die al wat langere jaren blijkbaar draaien in Belgie en waarbij een redelijke “credit score” aanwezig is. Op deze manier hengelt Melvin zichzelf opnieuw tussen Bol.com en andere aanbieders in, gaat het oplichten weer van voor af aan beginnen, en laat de onderneming met groffe schuld weer achter. Ook ditmaal is Busbroekers of Wang Hong Enterprise BVBA de dekmantel waar achter Melvin en Brandon de haan, schuil gaan. Het is een onderneming met schuld en het perfecte middel voor deze dekmantel.

Vervalst contract melvin de haan

Het contract dat Melvin de haan aan ruim 5 werknemers verstrekt. Het ziet er op het eerste oog redelijk uit, echter is de werkelijkheid anders. Wanneer men hun overeenkomst toetsen gaat bij instanties stuiten ze op het volgende merkwaardige probleem:

Geen geldig contract

De werknemers overeenkomsten zijn niet geldig, komt niet voor in het systeem in o.a Belgie en men werkt hier dus zwart. Dit is de primaire reden waarom Melvin de haan verkast omdat de arbeidsinspectie achter hun aan zit. Dan laten ze beide de koppen ineens niet meer zien.

Melvin de haan draait een paar websites, die ons doen vermoeden dat de link ook geheel met Nederland gelegd weer kan worden. Neem nu Melvindehaan.be. De houder van het domein is FMDH beheer & het administratieve email adres is natuurlijk [email protected]. We hoeven niet veel te doen om ook hier op een oude onderneming te stuiten in Amsterdam die ook door de KVK in Nederland Failliet was verklaard tesamen met alle eerdere ondernemingen. Ook in 2016 ontdekte wij bij Deklantinbeeld.nl dat melvin de haan illegaal een escort service draaide in NL en de domeinnamen hiervan primair op FMDH opleidingen geregisteerd stond. Wie gaat optellen, kan de link ook hier leggen dat het spoor van Melvin de haan in een lijn terug te volgen is.

FMDH Beheer melvin de haan


Buying for pets bestuurder Melvin Charles Gerardus De Haan

In tijden van gevang in waarin hij overgeplaatst was naar Nederland is ie na vrijlating direct weer naar belgie gegaan. Melvin heeft al jaren de grootste plannen maar kan nooit een fatsoenlijk bedrijf starten, draaien of uberhaubt volhouden. Het frauderen is een constant herhalend patroon, het oplichten blijft terugkomen, de schuldenpost (!) die ontstaan is in NL is hoogstwaarschijnlijk ook de aanleiding om voor Melvin naar Belgie te verkassen, langzaam maar zeker zijn familie langzaam mee te nemen en mee te laten profiteren van dit overweldigende succes dat Melvin zichzelf toeprijst iedere keer. Nee. De realiteit is toch echt anders. We schrijven normaal gezien nooit zoveel maar deze imbeciel verdiend aandacht. En niet zo’n klein beetje ook. Het doelbewust oplichten, frauderen met papieren maar ook stress bij personeel, Melvin moet gewoon oprotten en terug in het gevang. De arbeidsinspectie in Belgie is niet alleen naar Brandon maar ook Melvin de haan opzoek. We weten waar ze precies zitten nu.

En dat valt niet opzichzelf. In vele ondernemingen die melvin de haan gestart heeft en maar van korte duur profiteren kon is herhaaldelijk gebleven dat frauderen van details, betaalbewijzen, loonstroken en toestanden geen onbekend iets voor hem was. Een computerzaak overnemen in Haarlem bijv. en de accountant een betaalbewijs sturen dat ie wel ff een betaling van een ton verricht had. Dit hele item was in Tros Opgelicht ter sprake gekomen in tijden van de Dierenwinkel in Nederland, daar waar dode baardagamen gewoon in de vuilnisbak werden geflikkerd. Ook Aquariums verkopen was Melvin goed in. Zo goed dat complete kits van ruim € 10000 incompleet werden bezorgd met nul garantie. Tja. Als je alle artikelen erop naslaat, en de bewijsgaring doorneemt snapt men zelf ook wel dat dit niet pluis is.

Dan is er nog iets. Ondanks dat het hier gaat om Melvin de haan is natuurlijk de juridisch verantwoordelijke, brandon de haan, omdat Internetshops BV in Belgie op zijn naam staat. Dit houdt dus ook in dat bij een enige geldige klacht c.q veroordeling, niet Melvin maar Brandon de haan op zal gaan draaien en vermoedelijk ook met een gigantische schuld komt te zitten. Is de familie de haan dan werkelijk zo ziek om een oplichters bestaan te gaan leiden? Hoe denkt men dat je toekomst eruit gaat zien? Iedere week is er wel gezeik, iedere keer worden mensen gevraagd “mee te werken” binnen hun onderneming dat amper nog geen 5 maanden draaien kan zonder dat het mis gaat.

De websites van Melvin en brandon de haan staan zelfs op de nationale website van de nederlandse politie, ook wel bekend als Bekende Malafide Handelspartijen waarmee wordt bedoeld dat hier een onderzoek naar loopt gezien het (forse) aantal aangiftes dat binnen is gekomen. Zoek in de lijst even op brick-store.eu, speelgoed-outlet.com of playmobilstore.eu. Ik ken weinig betrouwbare webshops die uberhaubt eindigen op de website van de Nederlandse Politie. Ook dat verdiend alle lof en de reden dat ze inpakken heeft hier ook alles mee te maken. En vergeet niet het onderzoek van o.a hart van nederland in 2019. Lees het artikel en bekijk de video maar eens uitvoerig. De puzzelstukjes vallen hier prima samen. Hier wordt ook gesuggereerd dat de andere zoon, Brandon dus er niets mee te maken zou hebben. Feitelijk staat deze schooier wel als eigenaar van Internet Shops BV in Belgie geregistreerd, en is hij hoe dan ook aansprakelijk voor de financieele schade, oplichting en vervalsen van contracten.

Tja. We blijven erbij dat Melvin blijkbaar niets anders begrijpt dan dermate aangepakt te worden dat ie de komende 6 weken uit een rietje moet consumeren. De straffen die die kreeg haalde niks uit. Hij is amper nog geen maanden vrij en begint direct opnieuw. We zien meer dan 6 ondernemingen die stuk voor stuk het schip in gegaan zijn, waar actief gefraudeerd werd en waar mensen voor honderden duizenden euro’s worden benadeeld. Die krijgen hun geld ook niet meer terug, want op het moment dat Melvin een onderneming in Nederland start dan vermoeden wij dat de belastingdienst en andere schuldeisers direct op de stoep staan. Er zijn ook vonissen met uitspraken en sindsdien is Melvin de haan ook naar belgie verkast.

Nou, voor verdere vragen, opmerkingen of suggesties, gelieve het onderstaande reactieformulier in te vullen. Wij gaan een dozijn journalisten op dit artikel wijzen en het zal hoe dan ook snel gebeurd zijn met Melvin & Brandon de haan met hun fantatische onderneming Internetshops BV in Pelt. Ik denk dat een hoop gedupeerde onze actie(s) kunnen applaudiseren en het zoekvolume naar onze website toe sinds het oplichten is gigantisch gestegen. Wij zijn niet bang voor enig rechtgang, omdat dit artikel in publiek belang gepubliceerd is. Hiermee willen wij anderen mensen waarschuwen van een zieke, zeer hardnekkige oplichter dat al meer dan 15 jaar aan de gang is. Wie stopt hem? Waarschuw belgie.

Krijgen gedupeerde ooit nog hun geld terug, van Melvin de haan? – Nee. Sory dat we het zo moeten verwoorden, maar in nederland hebben we destijds een dozijn aan vonissen (rechterlijke uitspraken) in waarin Melvin de haan geld schuldig was aan bedrijven en particulieren, dat tot op heden nooit terugbetaald is of waren. De enige uitzending in Tros opgelicht of Radar in waarin die op straat geconfronteerd werd schuift melvin de haan alles af op de curator en toestanden, en dat alles wel opgelost zou zijn of afgerond was. Het feit blijft dat je als eenmanszaak in Nederland prive ook aansprakelijk bent en blijft. Dit is ook de reden waarom hij in Belgie is gaan zitten. Hij heeft schulden in NL. Ook is de claim meerdere malen gevallen dat het probleem bij de betalingsprovider zou liggen. De paar gebruikte payment providers die Melvin op zijn websites voerde zijn bedrijven die al tientallen jaren meedraaien en zelfs de hoogste waardering op dat vlak hebben. Uitgerekend met Melvin zijn er altijd problemen en zeker als het komt op het terugbetalen van geld.

Wat kan ik zelf nog doen? – Doe aangifte. Wijs mensen op dit artikel. Waarschuw anderen over Melvin of Brandon de haan in Belgie. De bewijslast spreekt boekdelen, en ook gezien het verleden is melvin een zieke individueel, die wellicht de capaciteit heeft om een bedrijf te starten, maar dit nooit vol kan houden en altijd op de oplichters toer gaat. Vergeet niet dat hij de onderneming van zijn eigen vader misbruikte en ook hier valsheid in geschrifte pleegde. Het interesseert melvin allemaal niks. Melvin is psygisch niet in orde en heeft zachtgezegd op z’n hollands een pak slaag nodig. Het zijn juist de wetten van privacy die hem onaantastbaar wanen.

Wie schrijft deze artikels? – De artikels zijn opgepakt door Vanderlindemedia.nl en uitvoerig uitgezocht in publiek belang. Melvin liep bij ons tegen lamp aan toen die websites begon te kopieren van vergunde of bestaande escort bedrijven, om vervolgens onvergund een escortservice in Nederland te exploiteren. Met zijn werkwijze bracht hij dames in gevaar, omdat deze dame(s) naar andere escort bureau’s begonnen te bellen met waar de chauffeur zou zijn. Het bleek dus dat Melvin de haan zich uit aan het geven was als onvergunde escort service, websites (plagiaat) heeft gestolen en vervolgens meiden bij klanten thuis laat zitten terwijl ze opgehaald moesten worden. Ook adverteerde hij op internet met € 500 per dag voor dames die zwart kwamen werken bij hem. Toen wij zelf het escortbureau belde dat hier vermoedelijk achter zat kregen we melvin zelf aan de lijn. Het was identiek de melvin van stem achter het Tros Opgelicht Radar ook. Het duurde amper een week en Melvin pakte gauw zijn biezen omdat ook in Nederland gemeentes die uitvoering en handhaving uitvoerde op onvergunde seksbedrijven, hem te pakken hadden gehad. Sindsdien heb ik de zaak nooit losgelaten, en altijd met enige interesse het verloop van Melvin gevolgd. Het wrange is is de vele gedupeerde die voor tien tot honderd duizenden euro’s opgelicht zijn.

Een journalist doet mischien ff een weekje een item eraan besteden en het wordt vaak al vergeten. Of de wet van privacy wordt toegepast zodat melvin op internet zijn verleden feitelijk schoon tracht te vegen, om vervolgens weer opnieuw aan de gang te gaan met z’n oplichterspraktijken. Die privacy wet is feitelijk bedoeld voor mensen die een keer over de schreef zijn gegaan, geleerd hebben van hun fouten en hun leven weer op willen pakken. Melvin misbruikt dat recht en dupeert jaar in jaar uit opnieuw honderden mensen. Tel de bedragen maar eens op Reviews 01, Reviews 02, apart van bol.com nog eens, en je zult merken dat het hier om behoorlijke flinke bedragen gaat. Ik voel me enigzins geroepen om hier breeduit over te schrijven, en geen spaan meer heel te laten van Melvin de haan. Als het moet betrekken wij zijn naaste erbij, waarbij hier de hand gelegd is op NAW gegevens van zijn verblijf, zijn vriendin en alle andere contacten waar die mee omgaat. Het feit is dat medewerkers uitbetaald behoren te krijgen, kopers geleverd moeten krijgen, op een eerlijke en correcte manier, en als je dat niet kunt moet je geen bedrijf starten, schele imbeciel.

Verantwoording nemen voor je daden is denk ik bij je opvoeding ertussenuit geglipt. Of je hebt gewoon geen goed pak slaag gehad van mensen om je heen wanneer je dat werkelijk verdiende. Werkelijk in mijn leven heb ik nog nooit zo’n psygisch gestoorde oplichter als Melvin de haan ontdekt die een storing in de kop heeft wat betreft lering trekken uit gemaakte fouten in het verleden. Ga er maar vanuit dat ruim 10 nieuwspublicaties ingelicht zijn. Ook de arbeidsinspectie. Ook de politie in NL en Belgie. En daarbovenop houden we nog een belangrijke troef achter de hand als dat niet lukt. Linksom rechtsom ga je een keer goed zitten voor wat je gedaan hebt. En de rest van je leven waarschijnlijk, altijd op de vlucht blijven.

Een klassieker uit de nederlandse geschiedenis, Eef Hoos, incasso met gelijke munt. Steeds maar van Firma veranderen, maar schuldeisers betalen Melvin, ho maar.

13 thoughts on “Een update op Melvin de haan

 1. Hallo my neam is Ilona en i have de problem with Melvin de Haan him no want payn me de money. De 2 month him lie me in every day him payn me but nothing. En wat you what you wrote about him is all true. We were scared when our customers came to the door and beat us with their fists and feet.

  1. Hi. I suggest you head to the police in Belgium, and adress both topics we’ve written on Melvin and Brandon de haan in de last few weeks. We are currently working with news magazines, police & social inspection in Belgium and The Netherlands to supply them with all the required information. People who used to work (unoficially) are known not to be paid out. In Holland for example there are quite some sentences by court to pay the remaining salary(s) of people that led up to € 6000 even which he never furfilled.

   This is why he is living in Belgium in the first place. Melvin is’nt allowed to start or run any business for the next 8 years (10 years ban). He uses his own family and others to technically run another simular business with the same repeating pattern all over again. Sources tell us that, the work inspection and police did a raid. They are all told to play the game along and even skip working days to avoid problems with Working inspection.

   On top of that the little money he pays you or others are more to silent you, not to furfill the obligation he has to anyone. Melvin picks his victims very carefully. People who are too clever or ask too much questions are send back home. He just needs obiant workers who have no idea in the mess they are in. The evidence to this are the falsely made up contracts and tested against Belgium Goverment, which gives a Non-existing answer.

   Melvin de haan is a true piece of shit (sorry for my words) for causing misery for years with quite some people. You have no idea how many failed attempts he created with business and left people with unpaid bills, debts that are within the hunderds of thousands of euro’s. We know quite alot about him, the people he is involving and the games they are playing. They are looking for maximum scam with zero to none consequences and criminal charges.

 2. Mijn naam is Ruben Ooms, ik ben één van de oud-“werknemers” van Internet Shops BV en werkte als klantendienst medewerker van de maand Januari tot en met April. Ik kreeg dagelijks gedupeerde aan de lijn van Melvin De Haan en mijn verantwoordelijkheid was het “oplossen” van deze problemen, echter zoals te zien, lost Melvin geen problemen op, hij ontwijkt ze. Nadat ik Melvin meermaals forceerde klanten terug te betalen of producten uit te leveren werd ik ontslagen, zonder opzegtermijn, zonder stopzetten van mijn contract van onbepaalde duur zoals hier te zien, en zonder uitbetaling. Ik ben nog steeds juridische actie aan het ondernemen in de hoop dat ik dit vies excuus van een mens kan opdoeken.

  1. Hi Ruben. Dank je voor je reactie op bovenstaand artikel. Ik adviseer je een klacht in te dienen bij o.a inspectie en men ook te wijzen op dit artikel. Wij zijn op de achtergrond bezig het e.a voor elkaar te krijgen en berichten hier heel snel over.

 3. Helaas zijn deze heren waarschijnlijk weer actief geweest. Al meer dan 140 gedupeerden hebben zich gemeld via Trustpilot ivm oplichting via de websites brick-land.nl en brick-land.be
  Sites zijn offline en niemand is meer bereikbaar.
  Wees gewaarschuwd!!!

 4. Mai are sa imi.dea 1300 de euro si vad ca politia nu feace nimica. Si-a deschis alt magazin in leopeosburg. Daca politia nu face nimica ne facem noi legiile singuri ca nu se mai poate cu omul asta nimeni nu ii face nimica. Nu e posibil asa ceva in ce lume traim ? Deaia plecam de acada sa muncim pentru familie

  1. Beste.

   Die website was mij (allang) al bekend. Ik heb de klacht weerlegd bij DNSBelgium.be – welk over de domeinnamen gaat. Inclusief een volledig dossier per email opgesteld en gestuurd. Dat is indien gegrond verklaard, binnenkort offline.

   Wat betreft uw 129,99 – aangifte doen! Geldt voor iedereen die opgelicht is door Melvin de haan, Brandon de haan.

    1. De paar terugbetaling(en) die ik heb gezien leken alleen onder druk van politie te gebeuren. De rest, die ook opgelicht was bijt het stof.

 5. Dit spelletje is nu jaren aan de gang en ze blijven gewoon verder doen. Het gerecht in België is gewoon lachwekkend. En dan verschieten ze dat mensen geneigd zijn om het heft in eigen handen te nemen. Moest ik weten waar die 2 pipo’s zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.