De tegenstrijdige verklaringen Brandon en Melvin de haan

Omdat het vorige draadje met name tot Toy Plaza Leopoldsburg Oplichting te groot werd trekken we hier even rustig voor uit. Zowel brandon als melvin hebben een verklaring afgegeven zoals in onderstaande reactie te lezen is. We leggen de feiten die we over de loop der jaren verzameld hebben even op een rij.

In een reactie laat B. weten dat hij niets meer met Internet Shops heeft te maken. “Ik heb die zaak begin dit jaar verkocht, maar dat is blijkbaar nog niet in het Staatsblad verschenen.” B. benadrukt dat ook zijn broer niets ten laste kan worden gelegd. “M. was in Leopoldsburg niet de zaakvoerder, maar filiaalmanager. Hij was daar gewoon in dienst.” Volgens B. is het de schuld van de politie dat er zoveel klachten over Euro Toy Plaza zijn. “Ze hebben de winkel verzegeld omdat ze blijkbaar denken dat er stock van Internet Shops naar Toy Plaza is gegaan, maar daar klopt helemaal niets van. Er is net zwaar geïnvesteerd in een nieuwe voorraad. Maar door die verzegeling kan er nu niet worden geleverd.”

Advertentie

Tja. Echter was wel bewezen en ook aan de hand van meerdere verklaringen van oud personeel Internet shops BV dat melvin wel degelijk aan de touwtjes trok. Melvin kon geen bedrijf openen want Melvin had een beroepsverbod. We plakken hier wat stukken en ook de instructies die men opgedraven was door niemand minder dan melvin zelf. Originele stukken zijn op verzoek beschikbaar. We zien ook links in het verleden met de Dierenwinkel van Nederland dat ook Brandon daar actief in de zaak aanwezig was. Omgekeerde rollen dus.

Laten we ook niet vergeten dat Melvin loon behoorde uit te betalen aan oud werknemers, die voor het blok werden gezet een overeenkomst te tekenen op naam van Internet Shops BV (in Nederland) terwijl in Belgie gewerkt was. Dit was toevallig na het “verkopen” zoals brandon de haan verklaart. Echter niet nadat de vuur onder de schoenen te heet werd en men wel moest gaan handelen. Wat een pech ineens.. Dat het hele verleden van Melvin de haan toevallig vol staat met schulden, faillissement, oplichting centraal staat vergeten we dan maar even…

Charles, de vader van M. en samen met zijn vrouw zaakvoerder van Toy Plaza, zegt dat Internet Shops niets te maken heeft met de winkel in Leopoldsburg. “Wat de politie en het parket hier doen, is broodroof. Door mijn winkel te verzegelen, kan ik niet leveren. Ook al wil ik wel.” Dat M. de dagelijkse leiding had over de winkel in Leopoldsburg betekent volgens Charles niets. “Mijn vrouw en ik zijn zwaar ziek, vandaar dat mijn zoon in de winkel stond. Maar hier is niets illegaal gebeurd. We laten het hier niet bij, en plannen juridische stappen tegen de Belgische politie en het gerecht.”

Denkt men dat mensen achterlijk zijn ofzo? Internet Shops BV gaat spontaan failliet en in een ander artikel Verschijnt melvin de haan met volle porum in beeld en “toevallig” is daar een inventaris van een vorige exploitant ter beschikking gekomen. Of was het mischien de inventaris van Internet shops bv zelf zoals hier in de volgende foto’s te zien is? Pallets vol met speelgoed, artikelen die melvin uit een koopverslaving opgekocht heeft en toevallig voorkomen wou dat deze in beslag zouden worden genomen. Wij Schreven er al eerder over. Het stinkt.

Foto’s door oud medewerkers Internet Shops BV te Pelt

We zijn natuurlijk niet van gisteren. Dezelfde vader Charles de haan die zijn eigen zoon als oplichter bestempeld speelt nu toevallig ineens het spel wel mee. Het is hoogstwaarschijnlijk om te voorkomen dat zowel Brandon & Melvin de haan voor langere jaren in het gerecht vallen dus probeert men maar snel een plausibel verhaal op te kuisen. De artikelen, reviews, ervaringen en publieke informatie liegen er niet om. Wij hebben echt geen interesse om mensen onterecht in een kwaad daglicht te stellen, maar hekelen deze familie van inmiddels oplichters. Ze vreten van de ruif mee en hebben zelf schulden.

En deze passage is ook interessant: “De speelgoedwebsites zijn hoogstwaarschijnlijk door online criminelen opgezet”, aldus de speurders. Juist ja. Het gros van die domeinnamen stonden op naam van Melvin de haan met FMDH beheer. Check het maar. De enige criminelen die zulk soort shops voeren is Melvin de haan zelf. Ook payment providers bekrachtigen de eigenaarschap van het betaalprogramma achter de websites. Die hebben juist op onze instructies deze betaalmogelijkheid, afgesloten. Alles is de schuld van een ander, aldus melvin.

We weten gelukkig wel beter, en politie in Belgie doet niet zomaar onderzoek. En websites met name tot internet oplichting komen niet zomaar op de website van landelijke politie.nl. Dat komt omdat er een flink aantal aangiftes voor binnengekomen is. En een inval wordt ook niet zomaar gedaan. Men weet dondersgoed dat de vogel hier snel probeert te vliegen. Hoe verklaart men bijv. De auto’s van Melvin & Brandon de haan opgegeven als gestolen zijn? Oh ja. Op export naar Nederland gezet zonder dat de leasemaatschappij afbetaald was. Wat een aanschakeling van pech ineens.

De enige remedie die helpt is iedereen die schuldig is aan het hele oplichting voor meerdere jaren het gerecht in moet gaan. Aan politie, onderzoekers, journalisten, Follow the money. Als ouders inderdaad zo ziek lijken te zijn dan interesseert het hun ook verder niets wat er na hun dood nog na te rapen valt. Alle schuld zou dan spreekwoordelijk in de schoenen van anderen worden geplaatst en daarmee zou de kous afzijn. Melvin de haan is een regelrechte leugenaar. Aan mensen die nog een vordering hebben, Curator vraagt om uw hulp om zo in kaart te brengen alle schuldeisers en wanprestaties die men opzettelijk heeft geleverd.

Als troef voor iedereen die melvin maar in de weg staat, een account op facebook dat overgenomen is en vervolgens de grootste laster gepubliceerd wordt. Oh ja, mocht iemand geinteresseerd zijn in de locatie van Melvin de haan: Centerparcs te lommel. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.