Toy Plaza Leopoldsburg oplichting

Tja, ergens konden we er de klok op gelijk stellen dat sinds de Inval door Politie bij Toy Plaza te Leopoldsburg een domino effect zou plaatsvinden van klanten die besteld hadden, betaald hebben maar niks geleverd kregen en ook hier weer personeel de instructies krijgt men zolang mogelijk aan het lijntje te houden zoals we kennen van niemand minder dan Melvin de haan. Ja beste luitjes, als je Melvin de haan ziet flirten met Toy Plaza Leopoldsburg in Belgie dan weet je dat het foute boel is. We zitten al een langere tijd op Melvin de haan persoonlijk voor het trekken spoor oplichting.

En niet zomaar zonder reden. Melvin de haan staat in Nederland berucht samen met z’n jongere broertje Brandon de haan om een spoor van oplichting te trekken. Onze hele website staat er vol mee. Het ene na het andere bedrijfje, alles dat uiteindelijk in rook opgaat en waar faillissement orde van de dag is. Duizenden gedupeerde en vooral via Bol.com, Amazon maar ook de fysieke winkel aan de Lidostraat 3, Leopoldsburg, België. De website van toy-plaza.be is namelijk precies een dezelfde kopie als dat de websites van https://brick-store.eu/, speelgoed-outlet.com, playmobilstore.eu.

Advertentie

Bovengenoemde websites werd al gewaarschuwd voor omdat deze bekend stonden op de website van Politie.nl met als verdachte webshops. Er zou vanuit daar een onderzoek plaatsvinden wat maar maanden lijkt te duren. Gelukkig pakt belgie wel door en zit al langere tijd bovenop de zaak samen met behulp van ons achter Deklantinbeeld.nl. Op Google Bedrijven zijn de recensies van amper dagen terug nog te lezen. We zien Melvin volop z’n shops promoten via Facebook om mensen vervolgens het riet in te sturen na bestelling en afrekening.

De fysieke winkel en internet onderneming Toy Plaza Leopoldsburg staat overigens op naam van de moeder van Deze 2 ratten. In de wandelgangen ging toen al rond dat men openlijk alle oplichting gewoon bespreken op kantoor en hoe men maximale financieele schade kon veroorzaken zonder daar gevolgen aan over te houden. Alles rondom melvin de haan is niets meer en minder dan een hoop stront. De fysieke winkel Toy Plaza Leopoldsburg bevat betonblokken om uitvoer van goederen juist te blokkeren na onderzoek van politie. Dat is niet zomaar!

1000% dat ook hier melvin weer de spreekwoordelijke handjes vol in de oplichting heeft zitten samen met de grote stoere jongens. We zien meerdere sites opstijgen zoals Euro-winkel.com en toevallig Euro-winkel.nl op Trustpilot. Beide namen staan toevallig op naam van FMDH Beheer welk bij ons al bekend staat sinds 2016. Ook het domein van Busbrooker.shop is iets om in de gaten te houden omdat dit weer een project is van Melvin de haan. Melvin de haan gaat gewoon door met oplichten.

Melvin de haan busbrooker.shop

Ons advies? Doe je huiswerk voordat je besteld. Check vooral reviews voordat je uberhaubt een bestelling plaatst. Blijf bij erkende winkels en niet bovenstaand snelle spookwinkels of shops die inhaken op het idee dat men met kerst of feestdagen nog even wat extra uit wil geven. Ook mag van ons de hele constructie in Haarlem aan de Dillestraat 46 eens nader onder de loep genomen worden. Ook die kent een inschrijving bij de KVK waar hoogstwaarschijnlijk grof in opgelicht gaat worden (en juist de idiote ouders van Melvin & Brandon de haan dit ook toelaten).

En ook Nieuwsblad.be publiceert een artikel aan de hand van Toy Plaza Leopoldsburg. PELT/LEOPOLDSBURG – Tientallen Limburgers zijn vermoedelijk het slachtoffer geworden van de Nederlandse meesteroplichter Melvin de haan & Brandom de haan die de Kampse speelgoedwinkel Euro Toy Plaza runde. Inmiddels is de winkel verzegeld door de politie. Het parket voert een onderzoek naar M.D en zijn broer B. De twee worden verdacht van faillissementsfraude.

Overigens is het woord “meesteroplichter” wel erg uit verband getrokken. Als het ons vrij relatief & makkelijk lukt alle sporen na te gaan en uit te pluizen dan is het alles behalve “meester”. Melvin de haan is psychisch ziek. En dat was al duidelijk toen hij op jongere jaren in Nederland meerdere bedrijfjes stichte, om deze vervolgens stuk voor stuk failliet te laten gaan met honderdduizenden euro’s aan schuld. We vinden dat nieuwspublicaties nog veels te mild met Melvin de haan omgaan. Mocht er een journalist in deze materie willen duiken mail dan met [email protected].


Origineel artikel:

Begin oktober verscheen M.D. (34) nog breed lachend in Het Belang van Limburg bij de opening van de Kampse speelgoedwinkel Euro Toy Plaza en de bijbehorende webshop toy-plaza.be. “Met de 40.000 artikelen in onze rekken kunnen we een breed publiek bedienen”, glunderde M. in het artikel, die zich voor de gelegenheid voordeed als Wilfried Janssens. Hij moest wel, want wie M.’s echte naam googelt, stoot meteen op een veroordeling uit 2019 door de Belgische rechter voor fraude met zijn rijschool in Geel. Klanten die dure lessen betaalden, kregen achteraf niets meer dan een vervalst bekwaamheidsattest mee naar huis. Uiteindelijk werd de zaakvoerder door de rechtbank veroordeeld tot veertig maanden cel en een beroepsverbod van tien jaar.

M.D. was in Geel niet aan zijn proefstuk toe. In Nederland laat de dertiger al jaren een spoor van onbetaalde rekeningen, faillissementen en frauduleuze webshops achter. In april waarschuwde het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de Nederlandse politie nog voor de websites brick-store.eu, playmobstore.eu en speelgoed-outlet.com, allen gelinkt aan M. of zijn familie. “De speelgoedwebsites zijn hoogstwaarschijnlijk door online criminelen opgezet”, aldus de speurders. “De prijzen liggen onder de marktwaarde, maar worden na betaling niet geleverd. Er zijn verschillende aangiftes.” Ook het tv-programma Opgelicht?! bracht herhaaldelijk de malafide praktijken van M. aan het licht.

De laatste tijd is de man voornamelijk in Limburg actief, al doet hij dat niet onder eigen naam. 15 april 2021 werd in Pelt de vennootschap Internet Shops boven het doopvont gehouden, met als zaakvoerder B.D., de broer van M. Met de onderneming werden onder meer de online winkels speelgoed-outlet.com en toy-plaza.be gerund. Die laatste webshop opende afgelopen herfst de fysieke winkel Euro Toy Plaza aan de Lidolaan in Leopoldsburg. Opmerkelijk is dat de winkel in Leopoldsburg op naam staat van een vennootschap uit Schoten, met als zaakvoerder de moeder van beide broers.

De dagelijkse leiding was echter in handen van M. “We zagen hem hier bijna dagelijks”, klinkt het bij de buren van de winkel. “Maar lang heeft dat niet geduurd, eind november is de politie binnengevallen bij Euro Toy Plaza.” Die huiszoeking kaderde in het onderzoek naar mogelijke fraude bij het faillissement van het Peltse Internet Shops. 14 september 2022 werden de boeken daar neergelegd. Het Limburgse parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt lastens M.D. en zijn broer B. “Ze worden ervan verdacht faillissementsmisdrijven te hebben gepleegd, waaronder het ontdragen van activa uit de failliete inboedel van Internet Shops”, meldt de parketwoordvoerder. Er wordt onder meer onderzocht of er speelgoed van het failliete Internet Shops werd verkocht bij Euro Toy Plaza. Daarnaast lopen er heel wat opsporingsonderzoeken, voornamelijk over informaticafraude. Verschillende gedupeerden die speelgoed bestelden maar dat nooit kregen geleverd, hebben een klacht bij de politie ingediend. “Al die dossiers worden aan het Limburgse parket overgemaakt.”

Hoewel Euro Toy Plaza niet failliet is, bleef de winkel sinds de huiszoeking wel dicht. Het pand is verzegeld. Voor de ingang van het magazijn liggen dikke betonnen blokken, om te vermijden dat de nog aanwezige voorraad uit het bedrijf wordt gehaald. “M. lijkt wel van de aardbol verdwenen, we hebben hem sinds die huiszoeking niet meer gezien”, klinkt het bij de buren. De Hasseltse curator Gielen die het faillissement van Internet Shops begeleidt, doet een oproep aan mogelijke gedupeerden van speelgoed-outlet.com om een schuldvordering in te dienen. “Zo krijgen we een zicht op het aantal schuldeisers.”

Of de slachtoffers ooit nog hun geld terugzien, is maar de vraag. “Ik heb 30 november een knikkerbaan voor onze zoontjes besteld op toy-plaza.be, maar die is nooit geleverd”, getuigt Dimitri Van Heddegem uit Houthalen-Helchteren. “De klantendienst hield mij aan het lijntje. In mailtjes werd keer op keer beloofd dat het pakje onderweg was, maar als ik de trackingcode invoerde bleek dat er nooit iets was verzonden. Mijn geld ben ik kwijt vrees ik.” Dimitri staat niet alleen met zijn verhaal. Online regent het getuigenissen van gedupeerden. Opvallend: zowel speelgoed-outlet.com als toy-plaza.be staan vandaag nog online. “Maar ik druk iedereen op het hart hier niet te bestellen, hoe aanlokkelijk de lage prijzen ook mogen lijken.”

In een reactie laat B. weten dat hij niets meer met Internet Shops heeft te maken. “Ik heb die zaak begin dit jaar verkocht, maar dat is blijkbaar nog niet in het Staatsblad verschenen.” B. benadrukt dat ook zijn broer niets ten laste kan worden gelegd. “M. was in Leopoldsburg niet de zaakvoerder, maar filiaalmanager. Hij was daar gewoon in dienst.” Volgens B. is het de schuld van de politie dat er zoveel klachten over Euro Toy Plaza zijn. “Ze hebben de winkel verzegeld omdat ze blijkbaar denken dat er stock van Internet Shops naar Toy Plaza is gegaan, maar daar klopt helemaal niets van. Er is net zwaar geïnvesteerd in een nieuwe voorraad. Maar door die verzegeling kan er nu niet worden geleverd.”

Charles, de vader van M. en samen met zijn vrouw zaakvoerder van Toy Plaza, zegt dat Internet Shops niets te maken heeft met de winkel in Leopoldsburg. “Wat de politie en het parket hier doen, is broodroof. Door mijn winkel te verzegelen, kan ik niet leveren. Ook al wil ik wel.” Dat M. de dagelijkse leiding had over de winkel in Leopoldsburg betekent volgens Charles niets. “Mijn vrouw en ik zijn zwaar ziek, vandaar dat mijn zoon in de winkel stond. Maar hier is niets illegaal gebeurd. We laten het hier niet bij, en plannen juridische stappen tegen de Belgische politie en het gerecht.”


We komen even bij van de openlijk verklaarde leugens. Wie de feiten aflegt tegen het bovenstaand verhaal komt net zoals ons op een geheel andere conclusie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.