Melvin en Brandon de haan blijven oplichten

Waarom Brick-land.nl offline is? Nou, is niet zo lastig gezien de stroom van negatieve reviews. Het meest dubieuze is dat alles gerapporteerd wordt wat maar gemeld kan worden om zo de boze klanten de kiem te smoren zolang het nog duurt. Wat het meest frappant is is dat alles te linken valt aan opnieuw Internet Shops BV aan de Dillestraat 46 in Haarlem. We pikte er een review uit die ons opviel, in waarin iemand aangifte had gedaan van internet oplichting en blijkbaar toch zijn geld terug kon krijgen. Zou brandon het heet krijgen onder z’n voeten?

Advertentie

Het valt op dat op 14 januari de nameservers omgezet zijn naar ns1.contact.hostnet.support aangepast zijn; dat houdt dus in dat Hostnet ingegrepen heeft aan de hand van klachten. Wat een toeval weer dat Melvin niet contact opneemt maar gewoon nieuwe shops verder gaat exploiteren om mensen doelbewust op te lichten. We citeren nog eens enkele interessante berichten op Trustpilot, die opnieuw leiden naar de vele (spook)bedrijfjes van niemand minder dan Melvin de haan. Politie in Nederland en belgie, lezen we mee?

Busbrooker BVBA

Melvin de haan

Wat me het meest blijft verbazen is de leeftijd van het oplichten dat overduidelijk aan de gang is en het onderzoek hiertoe zolang duren moet. Brick-store.eu, Toysland.be en de tientallen andere webwinkels die wij over de loop van de tijd op onze eigen website hebben vermeld. Poeh. Weet u; dikke schijt aan recht van privacy. Dit zijn mensen die doelbewust maand in maand uit mensen besodemieteren voor grofweg tien tot honderd duizenden euro’s.

Voor iedereen die leest en besteld heeft: doe aangifte! De sneller de beter. Momenteel stapelen de aangifte’s zich in Belgie maar ook Nederland op. Getuige dat er snel ineens terugbetaald kan worden zodra er in Nederland aangifte wordt gedaan. Melvin is een gigantische loser op de vlucht die niets anders dan ellende voor z’n omgeving brengt. Brandon de haan is snel na sluiting van Toy Plaza Leopoldsburg verkast naar z’n papa en mama terug waar die dagelijks kantoor houdt in vijfhuizen. De dikke tievus met jullie!

14 thoughts on “Melvin en Brandon de haan blijven oplichten

 1. Ook gedupeerd in januari door brick-land.nl voor €650 !!!
  We zijn een groep gestart om ons met zoveel mogelijk mensen samen te pakken en iedereen aan te moedigen om tot aangifte over te gaan. Iedereen die interesse heeft, mag een mail sturen naar met vermelding van zijn/haar telefoonnummer. We zijn nu vooral bezig met het verzamelen van mensen en aangiften, en het aanschrijven van verschillende media. Mensen die ingangetjes weten, tips hebben of ons willen helpen, schroom niet en mail ons!!!

  1. Beste. Hoewel ik uw actie ondersteun, is het geen goed idee om een publiek email adres te plaatsen op waarop gedupeerde kunnen mailen. Ik ken u verder niet en ik vertrouw liever op de politie. Mijn advies luidt aangifte te doen. Stuk voor stuk. De cases stapelen zich op voor Nederland en Belgie en op ten duur is melvin gewoon de sjaak.

  2. Ook wij zijn via brick-land opgelicht. €399,99 voor een Lego piano betaald, maar is natuurlijk nooit aangekomen. We hebben aangifte gedaan bij de politie, maar omdat het om een bedrag minder dan €5000 gaat, wordt het blijkbaar zelfs niet doorgegeven aan het parket.

   1. Beste.

    Ik blijf erbij aangifte te doen. Wijs de politie op deze website desnoods dat het niet incidenteel is maar structureel. Die websites eindigen niet voor niets op de website van politie.nl omdat een aanzienlijk aantal aangifte’s ervoor binnen gekomen is. Laat ‘m niet wegkomen hiermee.

  3. Ik heb nu met Klarna te maken die nog een openstaand bedrag willen hebben van ‘Toy plaza’ dat voorheen ‘Brick-Land’ was. Ik heb in januari 2023 de bestelling gedaan, maar krijg opnieuw gedoe. Naar welk mailadres kan ik een bericht sturen?

 2. Je belazerd de boel en laat mensen onnodig lang wachten. De achterstabd die je gebt vanwege vele bestellingen is lariekoek.
  Ik wil per direct mijn geld terug van bestelde lego. Bestelnummer 27001.
  Heb aangifte gedaan en verdere stappen volgen.

  1. Beste. Ons advies luidt aangifte doen. De achterstand is een smoes omdat men weet dat het “spelletje” van oplichten namelijk niet lang meer duurt. Het is de bekende stallingstactiek die op iedere shop tot op heden toegepast werd. Succes.

   1. Heb al aangifte gedaan.
    Hopelijk doen nog meer mensen het. Alle zgn adressen wat ik gevonden heb in Haarlem, Zwanenburg en Vijhuizen ook gemeld bij de politie.

    1. Beste. Dat applaudiseer ik. De meer de beter. Pakken ze het ook op, combineren ze het ook met Belgie samen en dan is Melvin, Brandon en iedere andere betrokkene, vanzelf aan de beurt.

     1. Ieder willekeurig politiebureau in Belgie. Verzamel de website, betalings(gegevens), de zaak is bekend maar ik weet zo 1-2-3 niet onder welk nummer. Als je internet shops BV te Pelt zou vermelden moet er een belletje rinkelen.

 3. Ik heb geen groepje nodig om aangifte te doen en mijn gegevens nog eens achter te laten, een scam is meer dan genoeg.
  Iedereen die aangifte wil doen doet dat toch wel, zo moeilijk is dat namelijk niet, wel verstandig maar dat is ieder voor zich.
  En ze kunnen op trustpilot blokken wat ze willen, ik herplaats de review gewoon opnieuw, wie mij naait heeft verder niets te willen of te wensen van mij, zolang ik mijn centen niet terug heb van Melvin en Brandon de Haan blijf ik hardnekkig de rest waarschuwen voor de misselijke praktijken van die twee zwakzinnige.

  1. En daarom stel ik terecht mijn twijfels. Je weet niet wie er aan de andere kant zit, en een email boxje openen kan iedereen. Melvin is bewezen zover gegaan in het verleden valsheid in geschrifte te plegen, klanten die benaderd waren door de politie te verklaren “dat het oplichters zijn en men geen informatie verstrekken moest” – laten we de Rijschool Proficiat ook niet vergeten onder de naam zn pa oplichten, en ook de horror verhalen van ex personeelsleden op waarop een lening afgesloten was omdat Melvin beschikte over de NAW gegevens. Die lijst houdt niet op. Deze is verre het stadium gepaseerd van incidentiele oplichter tot kille en gewetensloze klootzak. Het feit dat je lego shops moet exploiteren terwijl je weet niet te kunnen leveren en men vervolgens aan het lijntje houdt totdat de webshop offline wordt gesmeten, de reviews taggen op Trustpilot om die vervolgens tot “schadelijke inhoudt” .. Nja. You get my point.

   Die inval in Belgie met name Leopoldsburg is niet zomaar. Het is een winkel waar notabene betonblokken voor de in en uitgangen van het pand zijn neergelegd. Op Facebook maar blijven beweren dat het snel opengaat, maar kijk ze nu. De ene vertrokken naar Nederland en de ander nog snel even door oplichten vanuit verschillende locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.