Nog even over Rijschool proficiat

Hoe dieper we graven in het verleden van Melvin de haan hoe onomstotelijk het beeld naar voren (blijft) komen van een gewiekste oplichter die er z’n hand niet voor omdraait z’n eigen vader in de kont te nemen in tijden dat Rijschool Proficiat helemaal niet erkend was rijlessen te bieden of attesten in Belgie af te geven. Melvin de haan vertrok natuurlijk gauw naar Nederland en stichte daar een paar rijscholen genaamd “Rijschool Proficiat Roermond, Eindhoven” en tien andere reeksen welk een dochteronderneming van de Rijschool in Haarlem voor moest stellen.

Echter cursisten, die dachten gebruik te maken van een bekwame rijschool kwamen van een koude kermis thuis. Blader eens door Deze Reviews heen of wellicht Deze Reviews heen en de uiteindelijke rapportage van Hart Van Nederland. Overal dezelfde, rode lijn, in waarin volledig met de Kamer van Koophandel van Rijschool Proficiat Haarlem / Vijfhuizen op facturen geadverteerd werd, maar geld verzocht werd naar een belgisch rekeningnummer te sturen. Het duurde ook niet lang of Melvin werd in Nederland gearresteerd en uiteindelijk berecht door ook Belgie.

Advertentie

Dezelfde vader die eerst stelde in een video van Tros Opgelicht niets meer te maken willen hebben met zijn zoon, en vervolgens later zijn zoon als oplichter bestempeld heeft een vreemde wending nu ineens eigenaar te zijn van Toy Plaza in Leopoldsburg. Wij citeren het volgende hiertoe omdat het om een artikel achter een gesloten muurtje gaat:

Charles, de vader van M. en samen met zijn vrouw zaakvoerder van Toy Plaza, zegt dat Internet Shops niets te maken heeft met de winkel in Leopoldsburg. “Wat de politie en het parket hier doen, is broodroof. Door mijn winkel te verzegelen, kan ik niet leveren. Ook al wil ik wel.” Dat M. de dagelijkse leiding had over de winkel in Leopoldsburg betekent volgens Charles niets. “Mijn vrouw en ik zijn zwaar ziek, vandaar dat mijn zoon in de winkel stond. Maar hier is niets illegaal gebeurd. We laten het hier niet bij, en plannen juridische stappen tegen de Belgische politie en het gerecht.”

We weten dat het zaakje stinkt. En de link met de gehele familie onder 1 dak nu langzamerhand ook wel duidelijk wordt. We hebben er eerder over geschreven. Brandon de haan die als oprichter van Internet Shops BV (Zie de “Incident” notificatie) ten tijde verantwoordelijk was terwijl Melvin de touwtjes in handen had. We weten ook dat geldnood voor Rijschool Proficiat dermate moet zijn om ondanks alle reputatieschade die het ontvangen heeft aan de hand van acties van hun eigen zoon om uberhaubt zich hiermee te gaan mengen. Komt Toy Plaza Leopoldsburg nog open?

Het onderzoek duurt wel angstvallig lang voor iets wat in hun eigen bewoording maar een klein geschil zou zijn en dat men eerlijk aan het materiaal gekomen was. Het is toch raar dat de ene onderneming onder leiding van Melvin de haan op de fles gaat om vervolgens en met stom toeval een gehele inboedel Op de pof maar mee te verkrijgen bij opening van een nieuwe winkel? Of is er inderdaad sprake van faillissementsfraude vanuit Internet Shops BV? Soort Pyramide spel in waarin geld van gedupeerde in geheel andere zaken bewust gestoken is.

We zien ook druk geadverteerd worden op De Facebook van Toy Plaza in Leopoldsburg ondanks de zaak al weken gesloten en verzegeld is. Lego dat normaal € 300 kost maar nu voor maar € 150 van de hand gedaan wordt. En waar worden die bestelling exact geplaatst als de winkel fysiek dicht is? Exact. Via een online webshop. Want melvin de haan heeft zijn plannetjes allang al op andere zaken gezet. Toy Plaza Leopoldsburg gaat een stille dood tegemoet en het oplichten via de online webwinkel gaat gewoon door. Mensen op Facebook vragen zich ook af hoe dit nog verder kan en komt zelfs met de suggestie de gehele pagina te rapporteren. En gelijk heeft men.

Wij kunnen ongeveer raden dat nietsvermoedende klanten via Toy-plaza.be een bestelling plaatsen, online afrekenen en net zoals met iedere voorgaande internet webwinkel niks geleverd krijgt of zelfs valse Track & trace nummers gestuurd krijgt die helemaal niet bekend zijn bij o.a PostNL (of de vlaamse variant). Men wordt net zolang aan het lijntje gehouden totdat melvin de zakken gevuld heeft en een nieuwe vorm van oplichting elders weer voort kan zetten. Liegen & bedriegen is ook hier weer de rode draad, en men doet er alles aan alle schuld bij anderen te plaatsen net zoals we in het eerdere, rijschool proficiat in Eindhoven en toestanden hebben gezien. Het is ook hier weer jammer dat het Openbaar Ministerie of het Parket in Belgie geen arrestatie uitvaardigt.

In een onbewaakt moment zou het geen verkeerde keuze zijn om een kussen eens goed en voor altijd in het gezicht plat te drukken. Het is beter voor iedereen en de last die het met steeds grotere proporties aan het nemen is zal niemand missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.