Rijschool Proficiat Vijfhuizen faciliteert oplichtende zoons

Hoe dieper men graaft, hoe stinkender de wond. Het is wellicht tijd om wat licht te schijnen op een oplichtende familie die in Vijfhuizen weliswaar rijschool proficiat exploiteert maar tegelijkertijd eigenaar is van Toy Plaza te Leopoldsburg in Belgie. Toy Plaza Leopoldsburg is een winkel gevestigd aan de Lidostraat 3 te Leopoldsburg dat Medio Oktober 2022 een winkel opende. Het was direct al een verdachte zaak, omdat niemand minder dan Melvin de haan (links op de foto) poseerde met speelgoed. Melvin de haan is een smerige oplichter. Al ruim 16 jaar actief en betrekt het ene faillissement na het andere. Kan niks fatsoenlijks opbouwen en moet altijd afsluiten met een gigantische berg ellende voor anderen. Altijd ten koste van nietsvermoedende lui die geld aanbetalen aan webwinkels, webshops en vervolgens half tot niks geleverd krijgen.

Rijschool Proficat leek even in opspraak te komen. Onder de KVK van rijschool proficiat te voorheen Haarlem werden “meerdere vestigingen” geopend zoals in Eindhoven en dergelijk. Het koste uiteindelijk een uitzending van Hart van Nederland om deze misstand aan de kaak te stellen. Wat was er nou aan de hand? Melvin de haan (zoon Rijschool Proficiat) heeft websites gekopieerd, verstuurd facturen met o.a de KVK van Rijschool profiat maar met een belgisch bankrekeningnummer naar klanten toe die gebruik dachten te maken van een bekwame rijschool. Echter die bekwaamheid had hij helemaal niet en leverde hem een veroordeling van 40 maanden op. In deze periode kwam Rijschool Proficiat uit de kast als een soort damage control met statements dat zijn zoon een oplichter is en er helemaal niets mee van doen had. Fair enough, zou je zeggen… Toch?

Advertentie

Niet helemaal. Het verbaasd behoorlijk wat mensen als er vervolgens onderzoek naar Toy Plaza Leopoldsburg wordt verricht en daar een bijzondere statement uitrolt: “Opmerkelijk is dat de winkel in Leopoldsburg op naam staat van een vennootschap uit Schoten, met als zaakvoerder de moeder van beide broers.” – dit doet aardig wat gezichten fronsen en de volgende claim door niemand minder dan Charles de Haan zelf: “Charles, de vader van M. en samen met zijn vrouw zaakvoerder van Toy Plaza, zegt dat Internet Shops niets te maken heeft met de winkel in Leopoldsburg.. Dat is vreemd. Melvin de haan die onderzocht wordt voor faillissementsfraude, die vervolgens Poseert in 2022 met dezelfde winkel en waar plots ineens de Moeder van Familie de haan eigenaar van Toy Plaza is.

Het blijft een hele bijzondere & samenloop van toeval ineens, of is er mischien toch een rode lijn hierin te vinden? Wij weten het wel namelijk! De inschrijving aan de Dillestraat 46 te haarlem was natuurlijk geen toeval. Gauw wordt met GSM’s foto’s gemaakt van brieven, code’s en toestanden die destijds naar de jongens in Belgie werden verstuurd. Denk aan een bankrekening die na onze informatie, Vakkundig afgesloten kon worden met behulp van de ING abuse team. In Belgie stond destijds de fik er al goed in qua oplichting. Internet Shops BV stond onder een vergrootglas. Er waren honderden klanten die bestelde, niks geleverd kregen maar ook op en afgaan was van politie, controleurs, mensen van de Arbo in Belgie en wat nog meer op een vals adres.

We liepen toendertijd tegen flink wat ex medewerkers op die naast het vertellen hun verhaal aan ons ook een inkijk lieten schemeren in het reilen en zeilen binnen Internet shops BV. Internet shops BV in waarin Melvin, constant zaakvoerder, baas, eigenaar en dergelijk was en Brandon de haan te druk was met fifa en tiktok. Die snapt het concept ook niet helemaal van wat werken voor je geld precies is, in plaats van het bestelen van duizenden gedupeerde. We waren je werkervaring of stage bij de Dierenwinkel van Nederland via Tros Opgelicht ook niet vergeten hoor.

Het meest frappante is nog, dat niemand schuld lijkt te ervaren in wat hier gebeurd. En hoe de ouders beide stoere knapen die mensen duizenden euro’s afhandig maken middels Toysland.be, Brick-land.nl, Brick-store.eu, Speelgoed-outlet.com, melding bij kassa of zelfs een melding verkregen op de landelijke website van de Politie.nl en een ziljoen meer negatieve reviews op maps en andere review of klachten gebaseerde websites. Het geld dat onterecht hier verdiend wordt en vervolgens in een faillissement gestort wordt vloeit weer door naar verbouwingen in woningen of zelfs het leasen van auto’s op naam van Melvin de haan of Brandon de haan die vervolgens als gestolen op worden gegeven. Het vervelende is is dat garage De Delorge de rekening nog open heeft staan met verlies van 2 auto’s. De curator klopte ook bij ons nog eens aan met het verzoek gedupeerde zich te melden.

De auto’s waren (onterecht) op export naar Nederland gezet om vervolgens onderhands verkocht te worden. Het verschil met Belgie en Nederland is dat de auto ondanks de lease constructie op naam van de houder en niet de leasemaatschappij staat. De enige die diefstal hier pleegt is niemand minder dan Melvin en Brandon de haan. De koper is zijn auto + geld kwijt. Het staat immers gesignaleerd als gestolen. Fantastische zoons, die twee zo samen. Ook mooi om te zien hoe de ouders en waarschijnlijk van maar weinig weet dit zo door laten gaan. Ergens in het brein van Melvin de haan zit een gigantisch defect. Een kortsluiting zo groot dat hij zelf niet eens doorheeft de ellende die die indirect voor anderen, z’n hele leven lang al aan het veroorzaken is. We spraken met veel, veel mensen die nog steeds last ondervinden van de acties van Melvin de haan.

Dit is niet zomaar een eendagsvlieg qua oplichter, die is iemand die structureel oplichten zijn werk maakt. Spanning, kick, sensatie. Leningen op naam van een ander afsluit omdat hij niet te vertrouwen is met NAW gegevens. Mensen afdreigen die iets te zeggen hadden over de (wan)praktijken. Ex partner tot op het bot de vernieling in helpen omdat het melvin allemaal ff niet zint. Totdat die een keer de verkeerde tegenkomt. Die het niet zo nauw neemt met de ellendig lange sloot van leugens, verdraaide waarheden of feiten niet onder ogen durft te zien. Wij steken er onze handen voor in het vuur dat Rijschool Proficiat in Vijfhuizen hier van profiteert, in financieele zin dan. Want het bleek namelijk na de Hart van Nederland rapportage dat men belangrijke rijopleiding contracten, verloren was geraakt.

Ook gedupeerde die op Trustpilot hun beklag plaatsen na bestelling & niet levering van de zoveelste webwinkel worden geflagged als “Schadelijk” waardoor de reviews tijdelijk op Blanco komen te staan. De schrijver moet dan aanvoeren of zijn of haar review gegrond is met stukken. En het is te zien dat melvin werkelijk alle 36 reviews afgewimpeld heeft om puur de mensen die die besteeld zoveel mogelijk te sarren, moeilijk te maken of gewoon een gigantische pot van frustratie op te werpen naar anderen toe. Gelukkig zijn er aanhouders die wel die stukken aanleveren, en de review gegrond laten baseren door Trustpilot. Jammer joh, Melvin. Dan even terug naar die rijschool…

Een slagingspercentage van onder de 50% over een gemiddelde van 100 examens is vrij bedroefd. Bij Deklantinbeeld.nl komen wij namelijk ook uit een gezin van Motor, Auto en Bromfietsopleiding en het percentage bij ons lag ruim boven de 80%. Dat was middels professionele begeleiding, individueel sturen van cursisten in plaats van Vuisten op het Dashboard slaan als het ff niet gaat volgens de manier van de rijinstructeur. Ergens kunnen we ons ook voorstellen dat de familie de haan niet zo medelevend met anderen is, en dat is nog licht genomen ook. Als je de andere sites of reviews over Rijschool Proficiat erop naslaat dan kom je in lijnen dezelfde, chagrijnige instructeur tegen die lastig met cursisten om lijkt te gaan.

We hebben echtwel het nodige aan huiswerk gedaan, alvorens we zo’n artikel eruit stampen. Ook voor Melvin geldt dat alles vooraf gechecked wordt eerst, bevestigd en absoluut 100% de link ook kan worden gelegd. Maar men is niet zo slim. Ook de politie in Belgie beaamt dat en de leugens die Brandon de haan verkondigd op facebook, liegen er ook niet om. Let even op dit interessant detail namelijk de investing van de ING bank in Internet Shops BV:

Brandon de haan oplichter

De ING heeft namelijk te kennen gegeven zich van geen enkele investeringsovereenkomst bewust te zijn. Ons vermoeden ligt namelijk de enige investering rechtstreeks afkomstig is van het oplichten van Melvin de haan, wat via schimmige overnames van bedrijfjes zoals Busbrookers en tientallen anderen snel wordt overgepompt en middels de administratie ingeboekt is of was als “legitieme” factuur. Hiermee lijkt het alsof Toy Plaza aan een legitieme inventaris gekomen was maar niets blijkt minder waar. Toy plaza in Leopoldsburg gaat niet meer open. Die is met (!) betonblokken afgezet om te voorkomen dat men de lading uit die winkel ineens weg zou loodsen weer. Nee, het parket, de politie, zijn geen achterlijke mensen. Sterker zelfs de kennis meer dan voldoende om te weten wat er speelde.

De lovende woorden van Charles de haan zelf in “We laten het hier niet bij, en plannen juridische stappen tegen de Belgische politie en het gerecht.” – Op welke grondslag dan precies als je het bovenstaande af gaat wegen tegen elkaar? Denkt men nou werkelijk dat men zo groot uit de kast komt zonder een grondige vermoeden over wat er aan de gang was? De perfect robbery… alleen uitgevoerd door een tweetal stel domme ganzen die maar nooit lijken te leren van enige gemaakte fouten. Verloren kinderen, kan je bijna wel stellen. Waar ging dat mis dan in die opvoeding? Melvin had allang al op vroege leeftijd in een tehuis / internaat of kliniek moeten zitten. Maar check dit ook dan even:

Rijschool Proficiat Vijfhuizen

Die klantenservice over waar Toy Plaza op Facebook hier over rept is niemand minder dan Brandon de haan, die toevallig in Vijfhuizen kantoor aan het houden is. Correct ja. Want we hebben ook naaste bronnen dat Brandon de haan toevallig na de inval in Toy plaza snel naar Nederland verkast was. Laat ons raden; een job oppertunity? Wonen in het buitenland was mischien niet zo leuk als dat het leek? Of was er sprake van een ernstig genoeg feit waardoor Brandon de haan maar snel beter naar huis kon komen na het faillissement van Internet Shops BV in Pelt? Nou beste lezer; volg je het nog allemaal? Of laat je het even op je inwerken in wat voor een chaos die twee hebben achtergelaten in Belgie?

Wij vermoeden dat op vrij korte termijn, niemand minder dan Melvin de haan opnieuw gearresteerd zal gaan worden en voor het gerecht mag. Wij hopen natuurlijk niet een laffe 40 maanden cel maar eerder in de richting van 5+ jaar of meer zelfs. Dat is namelijk de enige manier hoe je een imbeciel zoals Melvin de haan enigzins onder de panne weer krijgt. Beetje structuur, iedere dag te eten, wasknijpers maken, beddengoed vouwen, kontje delen maar ook een stukje teambuilding met andere lotgenoten die voor ernstige criminele vergrijpen vastzitten. Af en toe een pak slaag zou ‘m ook niet misstaan. Gewoon de komende 5 jaar even geen Melvin de haan meer. Dit artikel is overigens in publiek belang, om juist anderen te waarschuwen van hetgeen wat in de afgelopen maanden echt niet aan onze aandacht is ontsnapt. De link met Melvin en onze website Was dat Melvin illegaal in 2016 een escort service exploiteerde, vrouwen in gevaar bracht maar ook auteursrechteninbreuk pleegde.

Ik wil dat het stopt. We hebben zó vaak geprobeerd hem op het rechte pad te brengen, maar hij blijft bezig.” – Nja. Als familie, vader, voorbeeld snapt men toch ook wel dat iemand die zo ziek en bewezen meer dan 16 jaar tekeer gaat met oplichten er weinig anders rest dan een spreekwoordelijk spuitje? Wat dacht men te bereiken hier door erin mee te gaan met de waanzin van Melvin de haan? Dat is een eindeloze put. Een vuilniszak. Je kunt er niets mee. Hij kost alleen maar, stress, ellende en voor je het weet wordt je zelf ook door goede bedoelingen, erin meegezogen. Want zover was die al door het oplichten van z’n eigen vader middels Rijschool proficiat in Eindhoven. Brandon kon ook even mee proeven in Belgie. Dat is echt gelukt.

Journalisten zijn overigens welkom voor het verwerken van een artikel. Vermeldt dan wel de bron (Deklantinbeeld.nl). Voor vragen mail naar [email protected]. Oh ja, en als melvin of iemand in zijn kringen dit vervelend vindt, mischien even stoppen met oplichten. Gedupeerde terugbetalen. Je straf uit gaan zitten. En dan stoppen wij met publiceren. Deal?

Helemaal niks

Zelfs de like, share & win acties van Toy plaza Leopoldsburg worden nooit geleverd.

Aangezien mensen lucht hebben gekregen van het oplichting wordt steeds vaker naar Deklantinbeeld.nl verwezen, of juist verteld te zoeken naar Deklantinbeeld. Dit resulteert in vrij grote pieks op gebied van zoekverkeer puur uit de zoekmachine op waarop men stuit. Blijkbaar is er toch een groeiende groep van gedupeerde die steeds meer en meer opzoek gaat naar de malafide webshops van Melvin de haan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.