Een kleine update….

Inzage Toy plaza en de tientallen andere webshops. Als eerst wijzen we onze bezoekers erop dat het onderzoek nog steeds loopt en het winkelpand tot op heden nog steeds verzegeld is. We weten de klinikare onzin die beweerd werd op facebook over “snel weer open te zijn” en dat de inval c.q verzegeling geheel “onterecht zou zijn” terwijl wij allang al beter wisten. Toy Plaza Leopoldsburg hangt samen met een faillissementsfraude in waarin het ineens een inboedel verkregen had van een eerdere oplichters webshop Internet Shops BV. Ook was het extreem dubieus dat de ouders van Melvin de haan ineens de eigenaar waren van de speelgoedwinkel die met weinig verweer in een nieuws publicatie. Even een kleine citatie:

Melvin de Haan was in Geel niet aan zijn proefstuk toe. In Nederland laat de dertiger al jaren een spoor van onbetaalde rekeningen, faillissementen en frauduleuze webshops achter. In april waarschuwde het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de Nederlandse politie nog voor de websites brick-store.eu, playmobstore.eu en speelgoed-outlet.com, allen gelinkt aan M. of zijn familie. “De speelgoedwebsites zijn hoogstwaarschijnlijk door online criminelen opgezet”, aldus de speurders. “De prijzen liggen onder de marktwaarde, maar worden na betaling niet geleverd. Er zijn verschillende aangiftes.” Ook het tv-programma Opgelicht?! bracht herhaaldelijk de malafide praktijken van M. aan het licht.

Advertentie

De laatste tijd is de man voornamelijk in Limburg actief, al doet hij dat niet onder eigen naam. 15 april 2021 werd in Pelt de vennootschap Internet Shops boven het doopvont gehouden, met als zaakvoerder B.D., de broer van M. Met de onderneming werden onder meer de online winkels speelgoed-outlet.com en toy-plaza.be gerund. Die laatste webshop opende afgelopen herfst de fysieke winkel Euro Toy Plaza aan de Lidolaan in Leopoldsburg. Opmerkelijk is dat de winkel in Leopoldsburg op naam staat van een vennootschap uit Schoten, met als zaakvoerder de moeder van beide broers.

De dagelijkse leiding was echter in handen van M. “We zagen hem hier bijna dagelijks”, klinkt het bij de buren van de winkel. “Maar lang heeft dat niet geduurd, eind november is de politie binnengevallen bij Euro Toy Plaza.” Die huiszoeking kaderde in het onderzoek naar mogelijke fraude bij het faillissement van het Peltse Internet Shops. 14 september 2022 werden de boeken daar neergelegd. Het Limburgse parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt lastens M.D. en zijn broer B. “Ze worden ervan verdacht faillissementsmisdrijven te hebben gepleegd, waaronder het ontdragen van activa uit de failliete inboedel van Internet Shops”, meldt de parketwoordvoerder. Er wordt onder meer onderzocht of er speelgoed van het failliete Internet Shops werd verkocht bij Euro Toy Plaza. Daarnaast lopen er heel wat opsporingsonderzoeken, voornamelijk over informaticafraude. Verschillende gedupeerden die speelgoed bestelden maar dat nooit kregen geleverd, hebben een klacht bij de politie ingediend. “Al die dossiers worden aan het Limburgse parket overgemaakt.”

… En dan dit fiasco van een repliek:

Volgens Brandon de haan is het de schuld van de politie dat er zoveel klachten over Euro Toy Plaza zijn. “Ze hebben de winkel verzegeld omdat ze blijkbaar denken dat er stock van Internet Shops naar Toy Plaza is gegaan, maar daar klopt helemaal niets van. Er is net zwaar geïnvesteerd in een nieuwe voorraad. Maar door die verzegeling kan er nu niet worden geleverd.”

Juist ja. Het is de schuld van de politie dat er zoveel klachten over Toy Plaza zijn. Terwijl half internet volblinkte met klachten over de vele malafide shops die onder de prijs zaten, en nooit tot levering overgingen. Onze halve website op Deklantinbeeld.nl staat vol met artikelen over niemand minder dan Melvin de haan. Het is allemaal wel toeval dat zowel het jongere en debiele broertje en ouders betrokken zijn bij de jarenlange en bekende oplichting die Melvin de haan veroorzaakt heeft in Nederland en Belgie.

We hebben echter goed nieuws. Het onderzoek naar de oplichting, fraude & valsheid in geschrifte loopt voorspoedig, en men kan erop rekenen dat vroeg of laat beide aan de beurt zullen zijn. Neem een kijkje op onze website met de stukken, feiten en bewijzen die wij hebben verzameld tesamen met de vele contacten die we reeds op hebben gebouwd van ex werknemers, gedupeerde, curator(s) maar ook naasten. Niemand heeft een woord goed over Melvin of Brandon de haan. We kijken met positieve noot naar een dikke veroordeling. We hopen op teminste 5 jaar celstraf want dat is de enige werkbare manier. Heb je je bestelling (nog) niet binnen? Doe alsjeblieft aangifte!

Letterlijk iedere aangifte telt, en de reeds ontvangen aangifte’s die ingediend zijn bij zowel de Nederlandse als Vlaamse politie gaan hoe dan ook optellen. Ook gezien het verleden van Melvin de Haan en zijn eerdere veroordelingen voor oplichting, valsheid in geschrifte & meer zullen ditmaal ook meewegen.

4 thoughts on “Een kleine update….

    1. Hi, i suggest you head to police and press charges. Primarily on the fact that you worked with no real papers within the company.

      Pressing charges seems to work.

  1. Wel, that explains why they were unloading trucks after 11 PM ! before opening the store in Leopoldsburg (I live in the neighborhood and saw them unloading). Store and warehouse have been cleared out a few weeks a go and there’s an TEDi shop in the building now. But Google Maps refuses to remove the info. Or report it as closed forever. Seems like Google prefers to believe criminals above honest people 🙁

    1. You can file a certain thing with Google to have the place either be re-verified or re-checked. either way google is not in the seat of a judge here. It’s interesting to see that what we already expected to happen (the store never opening up again) finally close it’s door for good and have a new business enter the place.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.