Wandelaars.org – fake recensies

Wandelaars.org is een hookers look a like website, waarbij gasten recensies over dames kunnen achterlaten. Echter krijg ik als webontwikkelaar steeds vaker de vraag van wie Wandelaars.org is, en waarom men zulke recensies erop plaatst.

Fake recensies wandelaars.org

Advertentie

Het forum lijkt aan te geven zeer actief te zijn, en worden recensies van verschillende dames door nederland en belgie geplaatst. Wat vooral op valt is de negatieve trend in veel van deze recensies.

Ik weet bijv. dat enkele dames die klant bij mij zijn zich uitsluitend richten op Tantra massage waarbij er geen sprake van intiem is of zaken zoals ‘half gekleed’ of de klant laten zitten met bezoek.

Fake recensie

We krijgen dan ook sterk de indruk gezamelijk, dat de recensies uit de vinger zijn gezogen, en juist voor het trekken van bezoekers en wellicht ook het verzamelen van NAW gegevens van dames die in de seksbranche werken.

Deze en nog een reeks aantal andere voorbeelden is exact wat ik dan ook bedoel. Juridisch gezien kan je er weinig aan doen. Want merendeels van de dames namen zijn werknamen. En het publiceren van een telefoonnummer wat elders in erotische advertenties voorkomt is ook niet laster. Het wordt dan ook een vrij lastige zaak om onafhankelijke dames die verkeerd zijn benadeeld te helpen met fake recensies op wandelaars.

Echter als het om legitieme seksbedrijven zou gaan, dan zou het een kwestie van tijd eerdat de echte officieele sommaties op de deurmat zouden vallen bij Wandelaars.org. Het is dan ook opvallend dat merendeel van de recensies alleen zelfstandige dames raakt en geen seksbedrijven.

Een beetje speurwerk op het internet levert dat de website blijkbaar onder beheer is van ene Karel H. Zie ook deze link.

Mocht je als dame gedupeerd zijn met een vermelding op Wandelaars.org terwijl dat helemaal niet zo is of je jezelf in ieder geval niet in de afspraak herkent, is het advies deze site te vermijden. Het heeft geen tot weinig zin te registeren en het tegendeel te moeten bewijzen. Dat is volgens mij precies ook de insteek van de hele website.

Vermoedelijk harken ze hiermee je email adres binnen en kunnen ze zelfs je wachtwoord met wat slimme truucs omzeilen voor nog meer online terreur. Met een IP adres kunnen ze weinig. Maak je daar niet zoveel zorgen om.

Fake recensies zijn niet ongewoon. De concurrent kan ervoor kiezen de andere concurrent te benadelen met het schrijven van een valsievelijke ervaring. Sommige klanten eisen diensten van dames en dreigen soms ook een negatieve recensie achter te laten omdat zij vinden ‘aanzien’ te hebben op fora’s en dergelijk. Er kan ook sprake zijn van het maken van nep afspraken. Deze telefoonnummers eindigen dan snel in een fakerslijst welk gezamelijk door veel dames wordt bijgehouden. Het kan een hoop hoofdpijn schelen om fakers te weren.

De kans op problemen met klanten is zowiezo groot als de prijsklasse erg laag ligt. Dan hebben we het over diensten van 50 tot 100 euro waarbij mensen soms enorm hoge verwachtingen scheppen. Als je minder ‘probleemklanten’ wilt is het mischien raadzaam je tarief iets te verhogen. Dit kan het kaf van het koren namelijk scheiden.

Vanderlindemedia.nl.

Update: Ook http://www.misdaadjournalist.nl/2017/05/oplichter-karel-kleedt-dames-van-kinky-sexjobs-uit schrijft hier een bericht over. Hier wordt per sms een dame geattendeerd over een slechte recensie en wordt er om geld gevraagd om het bericht te verwijderen. Dames, trap hier niet in!

Update 2: Het lijkt erop dat er momenteel een grote schoonmaak op het internet plaatsvind onder de naam van Karel van Hove. Of de berichten legitiem zijn of dat iemand mogelijk wordt verward met een ander, is niet zeker. Wat wel zeker is is dat de bewijslast tot zoverre bekeken is en steeds meer internet websites met een 404 pagina opduiken op het keyword “Karel van hove oplichting”.

Toch blijven we bij het standpunt dat er sprake is van fraudeleuze handelingen, dames onterecht worden neergezet met het leveren van slechte diensten en dat tegen betaling de recensies, verwijderd kunnen worden. Ook wordt er flink gesmst naar nummers op internet om zo de aandacht voor wandelaars.org en andere websites te vangen. Ook wordt er niet geschuwd de concurrent zoals Redlights in Belgie te kijk te worden gezet met aantijgingen die nooit waar kunnen zijn.

Onderbouwing? Jazeker. Lees http://www.eamel.net/entry_3272.php?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter maar eens. Nuff said.

Oh en mocht iemand het in z’n hoofd halen het verzoek in te dienen de tenaamstelling te verwijderen, graag met ID bewijs inclusief foto waarvan de identiteit vastgesteld kan worden. Op voorhand zeggen we nu al dat we interessante uitspraken in nadele van hebben liggen met geboortedatums, tenaamstellingen enz. We zijn benieuwd. 🙂

Bekende gebruikte nummers: 06-16444936 (0616444936), met meestal de volgende berichten: “Gevonden jij bent … escort is bij de wet verboden jij hangt als volgende bij de bijzondere belastingdienst”

8 thoughts on “Wandelaars.org – fake recensies

  1. Dit is er erg over heb 6 slechte reacties had over mijn profiel…dit is 100percent niet waar…kan het bewijzen!!!tword tyd dat die feakers hier vervolgd worden het is erover.

    1. En met juist zulke berichten krijgt men de aandacht die het zoekt. Dat weet de eigenaar achter wandelaars.org ook. Tegen betaling kan het eraf gehaald worden. En daar zit het ‘m in. Gewoon niet op ingaan.

  2. Kwam er zojuist ook achter dat ook ik ( zelfstandige ) schijnbaar 1 grote fake dame ben die niets goed doet ect . En vervormde recensie ( herschreven ?)die ook op hookers staat maar daar positief Buiten het feit dat deze zogenaamde recensies geschreven zijn precies toen ik er helemaal niet was

    1. Correct. Het doel is dat je tegen betaling zo de fake recensie van wandelaars.org kunt verkrijgen. Het is gewoon oplichting, misleiding en noem maar op. Je moet er gewoon niet (meer) op ingaan. Ook de SMSjes en berichten die worden verstuurd kan je met een korrel zout nemen. Zielig mannetje is het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.